तली हुई मछली सामग्री मछली के लिए मछली – २५० ग्राम लाल मिर्च पाउडर – १ चाय का चम्मच हल्दी पाउडर – १/२ चाय का चम्मच लहसुन का पेस्ट – १/२ चाय का चम्मच हरी मिर्च का पेस्ट – १/२ चाय का चम्मच नमक स्वाद के अनुसार सरसों का तेल तलने के लिए धनिया…
क्रिस्पी प्याज़ का पकोड़े
क्रिस्पी प्याज़ का पकोड़े सामग्री बेसन – ३-४ चम्मच प्याज़ – १ ( बड़ा और लम्बाई में कटा हुआ) हरी मिर्च – ४( छोटे छोटे टुकरे में कटा हुआ) हरे धनिया के पत्ते – १ चम्मच( बारीक़ कटा हुआ) अजवाइन – १/४ छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर – १/४ छोटा चम्मच हल्दी पाउडर – १/२…
शक्करपारे
शक्करपारे सामग्री आटा गुधने के लिए गेहूं का आटा – १/२ कटोरी मैदा – १/२ कटोरी घी – १/२ कटोरी चीनी का बुरादा – ५ टेबल स्पून सौंफ( मोटा बुका हुआ) – १/२ चाय का चम्मच पानी जरुरत के हिसाब से तलने के लिए सादा तेल(रिफाइंडतेल) विधि १ – एक बड़े बर्तन में गेहूं का…
Besan ke Laddoo
Besan ke Laddoo Besan ke Laddoo doesn’t need any introduction. Its a must have for all festivals like Diwali, Holi, Rakhee and even on new years eve. Let me present to you a simple and easy way to make besan ke laddoo. Ingredients for making Besan ke Laddoo Gram flour (Besan) – 2 cups…
Kathal Ka Kofta
Kathal Ka Kofta Kathal ka Kofta is a fascinating dish, very flavorful, and with a texture like lamb meat kebabs (Gilouti Kebab). Kathal (pronounced Kat-hal) known as Jackfruit in English can be used to make a great Kofta (dumpling) curry. Before we get into the recipe , did you know that Jackfruit , and pineapples…
Tandoori Chicken Recipe (Roasted Chicken Drumsticks)
Tandoori Chicken (Roasted Chicken Drumsticks) Tandoori Chicken is a popular North Indian dish consisting of roasted chicken prepared with yogurt and spices. The name comes from the oven, called a tandoor . Tandoor is type of cylindrical clay oven, in which the dish is traditionally prepared. So whats different about this Tandoori Chicken Recipe? First of all, we…
Pyaji Mutton Recipe – Mutton Onion Curry Recipe
Pyaji Mutton We love mutton. Mutton is a perfect meat for Biryani and non-vegetarian curries. In India mutton has been part of the royal cuisines for ages. Whether its Laal Maas from Rajasthan, or Kosha Mangsho from West Bengal, Mutton Roghan Josh from Kashmir or Gilauti Kebab from Lucknow, the mutton preparations are essence of…
Fried Aloo Sabji with Kadi Patta recipe – How to make Potato fries with Curry Leaves
Aloo bhujiya with Kadi Patta This Aloo sabji recipe is in the series of our Potato snack and side dishes. This is the fried potato style sabji. Check out our other Aloo dishes here. Curry leaves (Kadi Patta) are used in many dishes in India, Sri Lanka and neighboring countries. The leaves are fabulous seasoning used in southern and…